Motocyklowe sanie Świętego Mikołaja

Fundacja „Wawel z Rodziną” przyłączyła się do motomikołajowej akcji przekazania prezentów podopiecznym małopolskich domów dziecka. Paczki ze słodyczami otrzymała prawie setka dzieci, którym Mikołaje na motocyklach osobiście wręczali słodkości.

Motomikołajki miały miejsce już po raz siódmy i w tym roku, dzięki Fundacji „Wawel z rodziną” były jeszcze słodsze i bardziej czekoladowe.

Piętnastu motocyklistów i kierowców offroadowych odwiedziło w tym roku pięć małopolskich domów dziecka. Słodkie upominki od Wawela dotarły do wychowanków Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Przyjazny Dom”, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej im. Janusza Korczaka, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Słoneczny Dom”, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Pogotowie Opiekuńcze” i do Tarnowskiego Ośrodka Interwencji Kryzysowej i Wsparcia Ofiar Przemocy.

Motocyklistom dziękujemy za wspaniałą inicjatywę, a dzieciom z placówek opiekuńczo- wychowawczych życzymy wszystkiego co najlepsze!