Gala Finałowa Z Miłości do Radości

Aż 1 500 000 złotych przekazane organizacjom charytatywnym przez firmę Wawel podczas Gali finałowej akcji „Z miłości do radości”

Wawel przekazał wsparcie finansowe o łącznej wartości 1 500 000 zł na rzecz pięciu polskich organizacji dobroczynnych podczas finału akcji „Z miłości do radości”. Inicjatywa zaangażowała ponad 100 000 użytkowników. Uroczyste ogłoszenie wyników programu miało miejsce podczas Gali finałowej, która odbyła się 16 lutego 2017 w Centrum Kongresowym ICE w Krakowie.

Wszyscy są wygrani!
Finałowe spotkanie było okazją do podsumowania działań prowadzonych w ramach akcji. Uczestnicy gali obejrzeli krótki film, pokazujący jak zrodził się pomysł akcji i jak przebiegała jego realizacja. Na scenie pojawili się przedstawiciele każdej z organizacji charytatywnych, biorących udział w programie. Opowiedzieli o działaniach, jakie prowadzą na rzecz swoich podopiecznych i pacjentów, a także o tym czym jest dla nich pomaganie. Na scenie wystąpili także podopieczni fundacji Wawel z Rodziną, którzy zaśpiewali wspólnie z krakowską artystką Beatą Rybotycką, oraz podopieczni fundacji Mimo Wszystko, którzy wystąpili wraz z Anną Dymną.
Podczas finału akcji wszystkie organizacje charytatywne biorące w niej udział otrzymały od firmy Wawel czeki o wartości zależnej od miejsca zajętego w rankingu, o którego kształcie zdecydowali konsumenci:
I miejsce i nagroda w wysokości 500 000 zł – Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”
II miejsce i nagroda w wysokości 400 000 zł – Fundacja Ewy Błaszczyk „Akogo?”
III miejsce i nagroda w wysokości 300 000 zł – Akademia Przyszłości ks. Jacka WIOSNY Stryczka
IV miejsce i nagroda w wysokości 200 000 zł – Fundacja „Wawel z Rodziną”
V miejsce i nagroda w wysokości 100 000 zł – Fundacja Jaśka Meli „Poza Horyzonty”

Łączna pula przekazanego wsparcia wynosiła 1 500 000 złotych. Uroczystość zakończył występ Zbigniewa Wodeckiego z zespołem.