Wyjątkowy Pokaz Mody na Fashion Square w Krakowie

Mali pacjenci onkologiczni mieli okazję wystąpić w wielkim wydarzeniu modowym, jakim był pokaz mody Fashion Square, który odbył się 22 kwietnia br. w Krakowie. Akcję wspierał Prezes Fundacji „Wawel z Rodziną” – Tomasz Schimscheiner.

Podczas Charytatywnego Pokazu Mody Fundacji Spełnionych Marzeń na wybiegu pojawiły się pacjentki Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach oraz Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Dla dziewiątki podopiecznych było to nie tylko spełnienie marzeń, ale przede wszystkim niezapomniane przeżycie i wspólne świętowanie tego najważniejszego zwycięstwa!
Małym modelkom towarzyszyły osoby znane z ekranu i sceny muzycznej: Urszula Grabowska, Hanna Bieluszko, Tomasz Schimscheiner, Marcin Czarnik, Marta Konarska, Bogdan Brzyski, Katarzyna Tlałka, Renata Przemyk, Aleksandra Królik oraz Anna Radwan. Modowe pary prezentowały najnowszą kolekcję marki Endo.
Ideą pokazów mody Fundacji Spełnionych Marzeń, jest występ na wybiegu pacjentów, którzy zwycięsko wyszli z długotrwałego leczenia nowotworowego. Jest to sygnał dla innych leczących się jeszcze pacjentów, że z chorobą można wygrać!