Uroczysty koncert w Domu Opieki Społecznej

W Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie w dniu 27 kwietnia 2017 r. odbył się uroczysty koncert z okazji III rocznicy kanonizacji św. Jana Pawła II. Z tej okazji przybyli goście z różnych kręgów kulturowych.

Wśród zaproszonych osób znaleźli się pensjonariusze zaprzyjaźnionych domów opieki oraz przedstawiciele kościoła, sztuki i folkloru. O Ojcu Świętym, Janie Pawle II opowiadał jego były student ks. prof. Edward Staniek. Następnie aktor, Prezes Fundacji „Wawel z Rodziną”, Pan Tomasz Schimscheiner czytał wzruszającą, pełną empatii poezję Karola Wojtyły. Na końcu uroczystości Kapela „Skalni” zaśpiewała dla Ojca Świętego, Jana Pawła, jego ulubione przyśpiewki góralskie.

Cieszymy się, że mogliśmy wziąć udział w tej podniosłej uroczystości i wspominać Jana Pawła w tak ciekawym gronie.